Thursday, 12 April 2012

Teka-teki


Assalamualaikum..

Hai kawan2…hope u all chat sokmo la hendaknye…post kali ni ak akn sediakan teka-teki versi ke-2 utk korang…hehehe..dah bsedia utk mnjwb?  Sape dpt jwb ngan btol ak bg gule2 sbji..ok x?  hehehe

Ok…soklan pertama,
Dalam banyak2 pokok, pokok ape yg plg berani? Dan kenapa ianya berani?
pokok yg plg berani????

Soklan ke-2 lak,
Ini teka-teki tentang ikan.  Ada berbagai jenis ikan, tetapi ada satu jenis ikan ni semuanya hanya jantan sahaja tiada seekor pon yang betina. Ikan apakah itu?
my name is.....
Haa..camne? bley jwb x? hehehe..

4 comments:

  1. pokok pisang la...sbb jantung duk kat luar...hehehe...kan3...
    yg kedua 2...ikan goreng kot...huhuhu....

    ReplyDelete
  2. ok imah..soklan 1st btol la jwpnnye pokok pisang..coz dye berani mengeluarkan jantung..hehe..pokok len ade?? tp soklan ke2 tu salah ye..hehe..sila cbe ag..

    ReplyDelete
  3. alaa..k.chik..ak taw da jwpnnye..sje je bg imah jwb dlu...hehe...ok soklan ke2 tu jwpnnye adalah ikan yang ko bela... ko kan suka yang lainan jantina jer.hahahahha xla.. ikan yang xbleh mengandung la..haha

    ReplyDelete
  4. hahaha....salah jwpn ko 2...ikan mngandung???? hehehehe...sila rujuk kamus dewan bahasa dan pustaka ye cik Amira....hahs

    ReplyDelete